fbpx
  • salvia-kopen.jpg

Wie Salvia’s plant ziet het aantal nuttige insecten sterk toenemen want bijen en andere bestuivers zijn verzot op hun nectar. Weinig planten bloeien zo lang als salvia’s. Het is een geslacht met heel veel soorten. Er zijn eenjarige (Salvia farinacea), meerjarige (matig winterharde) en zelfs kruiden onder de naam Salvia.

Standplaats en gebruik: Op een beschutte plaats in de volle zon in een goed gedraineerde grond. Alle soorten doen het zowel goed in volle grond als in potten. De meeste soorten hebben weinig last van ziektes of ongedierte.

Winterhardheid: De winterhardheid is redelijk (-5°C) bij de soorten met kleine blaadjes maar nooit 100%. Zorg dus bij strenge vorst voor voldoende beschutting en bescherming. In potten verhuis je ze best naar een serre. Amistad en Love and Wishes (soorten met grote bladeren) zijn winterhard tot -5°C. Hoe grotere het blad hoe meer winterbescherming je moet voorzien.

XXL-FORMAAT: Onze Salvia's worden zowel in in xxl-formaat als in 13cm pot aangeboden. Reeds 4 à 5 xxl planten per vierkante meter volstaan. Met onze xxl-planten heb je direct 1 jaar voorsprong in de tuin en kan kort na aanplant al genieten van een bloeiexplosie! Met onze xxl-planten heb je ook minder kans op uitval en uitdroging en bevriezing in de winter.