• bodembedekkers-planten.jpg

blauwkussen (Aubrieta gracilis Kitte Blue)

blauwkussen (Aubrieta-gracilis-Kitte-Blue)
Photo courtesy of: Florensis
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Tolerantie: hitte en droogte
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: blauwkussen, randjesbloem
Plantenfamilie: Brassicaceae - kruisbloemenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Zuiden van Griekenland
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: onkruidverstikkende plant, onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, bodembedekker, borderplant, rotstuin, wilde tuin, cottagetuin, tussen staptegels, randjesplant, plant die bestand is om af en toe overheen te lopen, lentebloembakken, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, kleine stadstuin, als terras- en balkondecoratie tijdens de bloei nadien best in de volle grond uitplanten
Bloemkleur: blauw
Bloeimaand: maart, april, mei
Hoogte: 0-10 cm, 10-20 cm
Streklengte: 10-20 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog, normaal
Onderhoud: geen bijzondere zorg nodig, als de plant breed wordt naar uw zin dan kan je van deze plant de randen afsteken met een spade
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Snoeien: jaarlijks, lichtjes insnoeien na de winter net voordat de plant terug begint te groeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Aubrieta gracilis Kitte Eye is een compacte, matvormende, groenblijvende vaste plant, tot ongeveer 10 cm lang, met kleine, groene bladeren en relatief grote bloemen bestaande uit 4 grote bloemblaadjes van midden tot laat in de lente. Plant ze tijdelijk in potten en bloembakken om je balkon of terras te sieren waarna je ze een vast plaatsje kan geven in de volle grond.

Blauwkussen is een uitstekende bodembedekker wanneer ze in grotere groepen wordt geplant vanwege het korte matvormende gebladerte. Ook geschikt voor het groeien in rotstuinen en in scheuren tussen tegels of in muren. De bloemen staan ​​net boven het gebladerte en creëren een bloemenzee van heldere, energieke kleuren. Honingbijen houden van Aubrieta. Aubretia kan je best jaarlijks na de bloei voor de helft insnoeien.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de blauwkussen ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Aubrieta gracilis Kitte Blue bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de blauwkussen in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Aubrieta gracilis Kitte Blue kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.