• ijsbloemen.jpg

TIP: droogtebestendige bodembedekker! Delosperma 'Wheels of Wonder®'

Een uitgedroogde tuin door weinig neerslag, brandende zon, sproeiverbod etc. Onze ijsbloemen kunnen er zonder probleem tegen! Enige vereiste: U beschikt over een goed doorlatende grond.

Type 1: Onze ijsbloemen (Delosperma) 'Wheels of Wonder®(PBR)' zijn het wondermiddel tegen onkruid! 'Wheels of Wonder®' groeit snel en breed uit waardoor hij een ideale bodembedekker is voor een plekje in de volle zon of in de halfschaduw. Een plekje met de ochtend én avondzon behoren ook tot de mogelijkheden, zolang ze maar een 'streepje' zon krijgen. De plant is dichtbezet met succulent groenblijvend loof waar onkruid nog moeilijk door priemt.

Type 2: Onze ijsbloemen (Delosperma) 'Jewel of Desert®(PBR)' hebben bloemen als juweeltjes! 'Jewel of Desert®' groeit trager en compacter waardoor hij meer geschikt is als winterharde plant voor in bloembakken en sierpotten of om er een smal strookje grond mee te beplanten. Je kan hem ook in volle grond gebruiken als randplantje waar hij niet té breed mag uitgroeien.

Verwondering alom, onze fabuleuze ijsbloemen brengen u een paradijs van kleuren! Deze winterharde ijsbloem is dé nieuwe tuinsensatie en droomplant voor mensen die geen groene vingers hebben of wel eens 'vergeten' water te geven! Onze fantastische winterharde ijsbloemen Delosperma Jewel of Desert®(PBR) en Wheels of Wonder®(PBR) zijn jaarrond beschikbaar in verschillende mooie kleuren. Plant dit vetplantje vanaf nu en geniet deze zomer van een bloei-explosie onweerstaanbare kleurrijke juweeltjes! Ijsbloemen bloeien de ganse zomer tot in november. Bovendien hebben ze weinig water nodig, kunnen ze in de hete zon én halfschaduw staan en zijn ze nog winterhard ook! De belangrijkste eigenschappen: zeer rijke bloei, felle bloemkleuren, winterhard tot -12º Celsius, ziekte-ongevoelig, weinig onderhoud, droogte-resistent en groenblijvend. Opgelet, als de wortels van ijsbloemen gedurende strenge vorst in zompig natte grond staat dan kunnen de wortels rotten. De bladeren van de Delosperma worden papperig en het loof wordt bruin. Dit is door de combinatie vorst en natte. Als ze in een goed doorlatende grond geplant worden bv. zandgrond, dan kunnen ze meer vorst verdragen. Heb je ijsbloemen in potten staan en is het een kletsnatte winter? Probeer dan uw potten onder een afdak te zetten.