fbpx
  • delosperma-ijsbloemen-kopen.jpg

TIP: Delosperma 'Wheels of Wonder®' en 'Jewel of Desert®': droogtebestendige gans de zomer bloeiende bodembedekker of voor in bloempotten op je terras of balkon.

Update: 26 mei: Nog steeds in promotie vanaf 12 stuks: € 2.90, vanaf 24 stuks: € 2.80, vanaf 48 stuks: € 2.70, vanaf 96 stuks: € 2.60, vanaf 120 stuks: € 2.50

Verwondering alom, onze fabuleuze ijsbloemen brengen u een paradijs van kleuren! Deze winterharde ijsbloem is dé nieuwe tuinsensatie en droomplant voor mensen die geen groene vingers hebben of wel eens 'vergeten' water te geven! Onze fantastische ijsbloemen Delosperma 'Jewel of Desert®' en 'Wheels of Wonder®' zijn jaarrond beschikbaar in verschillende mooie kleuren. Plant dit vetplantje vanaf nu en geniet deze zomer van een bloei-explosie onweerstaanbare kleurrijke juweeltjes! Ijsbloemen bloeien de ganse zomer tot in november. Bovendien hebben ze weinig water nodig, kunnen ze in de hete zon én halfschaduw staan. De belangrijkste eigenschappen: zeer rijke bloei, felle bloemkleuren, winterhard tot -12º Celsius, ziekte-ongevoelig, weinig onderhoud, droogte-resistent en groenblijvend.

Een uitgedroogde tuin door weinig neerslag en een brandende zon. Onze ijsbloemen kunnen er zonder probleem tegen! Winterhard en groenblijvend mits u beschikt over een droge goed doorlatende grond. Ideaal voor wie regelmatig enkele dagen afwezig is en zijn bloemen geen water kan geven. (B.v. in geval van een 2de verblijf aan zee) Of voor wie regelmatig 'vergeet' water te geven!

Type 1: Onze ijsbloem (Delosperma) 'Wheels of Wonder®' groeit snel en breed uit waardoor hij een lang bloeiende bodembedekker is voor een plekje in de volle zon. De plant is dichtbezet met succulent groenblijvend loof waar onkruid nog moeilijk door priemt.

Type 2: Onze ijsbloemen (Delosperma) 'Jewel of Desert®' hebben bloemen als juweeltjes! 'Jewel of Desert®' groeit trager en compacter waardoor hij meer geschikt is als winterharde plant voor in bloembakken en sierpotten of om er een smal strookje grond mee te beplanten. Je kan hem ook in volle grond gebruiken als randplantje waar hij niet té breed mag uitgroeien.

Opgelet, als de wortels van ijsbloemen gedurende de winter te nat staan op een vriesmoment dan kan dat fataal zijn voor de plant. Plant daarom Delosperma uitsluitend in volle grond indien u beschikt over een goed doorlatende grond bv. zandgrond, dan kunnen ze gemakkelijker langdurige regen in de winter verdragen. Heb je ijsbloemen in potten staan en is het een kletsnatte winter? Dan is het gemakkelijker. Zet uw potten gewoon onder een afdak!