fbpx
  • bodembedekkers.jpg

ganzerik (Potentilla nepalensis Miss Willmott)

ganzerik-(Potentilla-nepalensis-Miss-Willmott)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: vijfvingerkruid, ganzerik, Nepal cinquefoil, Shogran
Bekendmaking: Wij zijn terug open voor particulieren vanaf 1 maart!
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Plantenfamilie: Rosaceae - rozenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Himalya gebergte dat zich uitstrekt van Pakistan over India, Nepal en Tibet
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Bloemkleur: oranje, roze
Bloeimaand: juni, juli, augustus
Hoogte: 60-80 cm
Streklengte: 20-40 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: droog, normaal
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de ganzerik ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Potentilla nepalensis Miss Willmott bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de ganzerik in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Potentilla nepalensis Miss Willmott kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.