fbpx
  • bodembedekkers.jpg

isotoma (Pratia pedunculata Country Park)

isotoma-(Pratia-pedunculata-Country-Park)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Tolerantie: natte standplaats
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: isotoma, blauwe grondkruiper,
Bekendmaking: Wij zijn terug open voor particulieren vanaf 1 maart!
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Plantenfamilie: Campanulaceae - klokjesfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: bosranden, drassige omgevingen zoals moerassen en natte weilanden van Australië
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: onkruidverstikkende plant, onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, bodembedekker, borderplant, rotstuin, tussen staptegels, moerasplant, randjesplant, plant die bestand is om af en toe overheen te lopen, jaarrond in bloembakken en sierpotten, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, aan de rand van een vijver
Bloemkleur: blauw
Bloeimaand: april, mei, juni, augustus
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 0-10 cm
Streklengte: 20-40 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: Ja, redelijk
Tolerant tegen: natte standplaats
Vochtigheid: normaal, vochtig
Onderhoud: niet laten uitdrogen tijdens de bloei maar zorg wel voor een goede afwatering, als de plant breed wordt naar uw zin dan kan je van deze plant de randen afsteken met een spade, indien je de plant jaarrond in een bloempot laat staan, vergeet dan niet enkele keren per jaar meststof toe te dienen of nog gemakkelijker, vraag naar onze TURBO meststofpillen voor 9 maand bemesting in één pil
Bijenlokkend: ja
Snoeien: niet snoeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 8

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de isotoma ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Pratia pedunculata Country Park bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de isotoma in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Pratia pedunculata Country Park kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.