klokjesbloem (Campanula poscharskyana Clockwise Compact F1 Deep Blue)

klokjesbloem-(Campanula-poscharskyana-Clockwise-Compact-F1-Deep-Blue)
Photo courtesy of: Volmary GmbH
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: klokje, klokjesbloem, kruipklokje
Plantenfamilie: Campanulaceae - klokjesfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Balkan
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: makkelijk te onderhouden blokbeplanting, onkruidverstikkende plant, onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, bodembedekker, terrasplant, kuipplant, rotstuin, wilde tuin, cottagetuin, natuurlijke tuin, tussen staptegels, randjesplant, plant die bestand is om af en toe overheen te lopen, zomerbloembakken, najaarsbloembakken, jaarrond in bloembakken en sierpotten, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, kleine stadstuin, als terras- en balkondecoratie tijdens de bloei nadien best in de volle grond uitplanten
Bloemkleur: blauw
Bloeimaand: juni, juli, augustus
Hoogte: 10-20 cm, 20-40 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: ja, zowel in de volle grond als in bloembakken en sierpotten. Ze verdraagt extreme omstandigheden zoals zoute felle zeewind, schurende zanddeeltjes, hoog oplopende temperaturen en droogte.
Vochtigheid: droog, normaal
Onderhoud: geen bijzondere zorg nodig, als de plant breed wordt naar uw zin dan kan je van deze plant de randen afsteken met een spade
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: jaarlijks, lichtjes insnoeien na de winter net voordat de plant terug begint te groeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de klokjesbloem ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Campanula poscharskyana Clockwise Compact F1 Deep Blue bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de klokjesbloem in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Campanula poscharskyana Clockwise Compact F1 Deep Blue kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.