fbpx
  • exclusieve-tuinplanten-soorten.jpg

groot hoefblad (Petasites hybridus)

groot-hoefblad-(Petasites-hybridus)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Tolerantie: natte standplaats
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: groot hoefblad, pestblad, pestwortel, pestilentiekruid, allemansverdriet
Bekendmaking: OPGELET!: weldra gaan wij in zomersluiting. Momenteel zijn er veel vaste planten in bloei te koop. Wist je dat eind juli hét moment is om in onze kwekerij b.v. zonnehoed aan te kopen? Diverse courante en zeldzame soorten Echinacea beginnen nu te bloeien! Mis onze laatste openingsdagen niet om nog wat geweldige vaste planten te scoren! Check onze laatste openingsdagen op de pagina openingsuren.
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Plantenfamilie: Compositae - composietenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Nederland en België
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: borderplant, oeverplant, opvallende bloem, moerasplant, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, aan de rand van een vijver, medicinaal, in de schaduwtuin, bostuin
Bloemkleur: roze, lila
Bloeimaand: maart, april
Hoogte: 40-60 cm, 60-80 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw, zon
Tolerant tegen: natte standplaats
Vochtigheid: vochtig
Onderhoud: geen bijzondere zorg nodig, deze plant is ideaal om zijn gangetje te laten gaan en te laten verwilderen
Bijenlokkend: ja
Snoeien: de plant is niet groenblijvend en hoeft dus niet gesnoeid te worden, knip op het einde van de bloei de laatste bloemstengels af en laat het loof gewoon verder afsterven, verwijder in de lente als de plant terug begint te schieten eventuele de afgestorven plantenresten
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard, zoals vele bol- en knolgewassen of planten met vlezige wortelstokken volstaat een laagje bladafval, mulch of stro als extra isolatie tegen vorst. Echter, de combinatie natte en koude kan de bol of knol alsnog beschadigen tijdens een zachte winter. Bij voorkeur dus best rooien en binnenshuis op een droge lichtjes verwarmde plek overwinteren.
Plantdichtheid per m² in volle grond: 3

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de groot hoefblad ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Petasites hybridus bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de groot hoefblad in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Petasites hybridus kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.