• exclusief.jpg

kliplelie (Nerine bowdenii)

kliplelie-(Nerine-bowdenii)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Standplaats zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: kliplelie, Zuid-Afrikaanse schone
Plantenfamilie: Amaryllidaceae - narcisfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: kustgebieden van Zuid-Afrika
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: snijbloem, borderplant, terrasplant, kuipplant, exotische tuin, als blikvanger in bloempotten buiten op je terras of balkon, als terras- en balkondecoratie tijdens de bloei nadien best in de volle grond uitplanten
Bloemkleur: roze, zalm
Geurend: ja
Bloeimaand: september, oktober
Hoogte: 40-60 cm, 60-80 cm
Standplaats: zon
Vochtigheid: droog, normaal
Onderhoud: niet te veel water geven
Snoeien: de plant is niet groenblijvend en hoeft dus niet gesnoeid te worden, knip op het einde van de bloei de laatste bloemstengels af en laat het loof gewoon verder afsterven, verwijder in de lente als de plant terug begint te schieten eventuele de afgestorven plantenresten
Groenblijvend: nee
Winterhard: matig winterhard, zoals vele bol- en knolgewassen of planten met vlezige wortelstokken kunnen ze goed tegen wat vorst maar de combinatie koud en nat kan schadelijk zijn. Plant ze daarom steeds op een niet te natte plek zodat ze in de grond kunnen overwinteren.
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de kliplelie ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Nerine bowdenii bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de kliplelie in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Nerine bowdenii kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.