Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.
Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.
Malus domestica 'Schone van Boskoop' heeft mooie grote vruchten. Wordt ook wel Goudreneit genoemd. Het vruchtvlees heeft een stevige friszure smaak. Uitermate geschikt om appelmoes, appeltaart en appelflappen mee te maken. Pluktijd rond eind september tot midden oktober. De appel kan bewaard worden tot eind februari. Heeft een vroege bloei maart/april. Een goede bestuiving is onontbeerlijk. (Bijv. Benoni, Discovery, James Grieve, Alkmene, Gala, Rode Boskoop, Delcorf). Maximale hoogte is 5 meter.
Wist je dat.. appels ook peren kunnen bestuiven en andersom? Om elkaar te bestuiven moeten ze wel gelijktijdig in bloei staan. Niet alle fruitsoorten zijn goede bestuivers. Sommige soorten bestuiven enkel zichzelf. Ook bepaalde sierbomen zijn zéér goede bestuivers. Daarom worden door professionele fruittelers sierappels, sierkersen en sierperen tussen de fruitbomen gezet. De appelbloesem zijn aantrekkelijk voor honingbijen, hommels en solitaire bijen. Ze zorgen nietsvermoedend voor 60% van de bestuiving.
Lekker smullen van uw eigen fruitbomen? Op zoek naar een appelboom halfstam of struik ? Voor meer informatie over een fruitboom zoals de Malus domestica Schone van Boskoop bent u steeds welkom in boomkwekerij en serres te Zwevegem. De beschikbaarheid van fruitbomen zoals de appelboom halfstam of struik in onze kwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden en het slagen van de enten op de onderstammen. Fruitbomen worden vooral geplant in de winter maar gezien onze bomen in pot zijn gekweekt kan je ze gans het jaar planten. Informeer u ter plaatse over de bestuivingsvoorwaarden van de Malus domestica Schone van Boskoop .
Onze boomkwekerij is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.