kerselaar struik (Prunus avium Bigarreau Napoleon)

kerselaar-struik-(Prunus-avium-Bigarreau-Napoleon)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: kersen, kersenboom, krieken, kriekboom, morel
Plantenfamilie: Rosaceae - rozenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: West-Azië en Zuidoost-Europa
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: als klein boompje
Stamvorm bij fruitbomen: laagstam (struik)
In welke maanden mag je snoeien: april, mei, juni, juli, augustus, september
Beste oogsttijd: juni
Geurend: ja
Bloeimaand: april
Hoogte: 2,5 - 3 meter
Standplaats: zon
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Winterhard: zeer winterhard
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Prunus avium Bigarreau Napoleon is ook wel gekend als witte vleeskers. Een smakelijke vroege zoete kers met een prima productie. Kruisbestuiving gebeurt door o.a. Morel, Burlat en Hedelfinger.

Witte vleeskersen bewaart u het beste onderaan in de groentenschuif van de koelkast. Zeker niet op elkaar geperst in een plastiek zak maar gespreid op een bord of schoteltje om kneuzingen te vermijden en voorkom je dat een rotte kers de andere kersen besmet. Naast de smakelijke zoete vruchten fleuren ze ook de tuin op met hun hagelwitte bloesem in de maanden april en mei, maar kersenbomen hebben ook een prachtige herfstverkleuring van geel over oranjerood tot rood. Vanaf half juli kunnen de vruchten geplukt worden.

Tip: Hebt u last van wespen. Plant een Bigarreau Napoleon kersenboom of eventueel een andere fruitboom in uw tuin, daar vinden ze alles wat ze nodig hebben en laten uw terras ongemoeid.

Lekker smullen van uw eigen fruitbomen? Op zoek naar een kerselaar struik ? Voor meer informatie over een fruitboom zoals de Prunus avium Bigarreau Napoleon bent u steeds welkom in boomkwekerij en serres te Zwevegem. De beschikbaarheid van fruitbomen zoals de kerselaar struik in onze kwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden en het slagen van de enten op de onderstammen. Fruitbomen worden vooral geplant in de winter maar gezien onze bomen in pot zijn gekweekt kan je ze gans het jaar planten. Informeer u ter plaatse over de bestuivingsvoorwaarden van de Prunus avium Bigarreau Napoleon .

Onze boomkwekerij is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.