fbpx
  • fruitbomen-kopen.jpg

perenboom halfstam of struik (Pyrus communis Bonne Louise d'Avranche)

perenboom-halfstam-of-struik-(Pyrus-communis-Bonne-Louise-d'Avranche)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: peer, pereboom, perenboom
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Plantenfamilie: Rosaceae - rozenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Midden-Azië
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: als klein boompje, middelgrote boom
Stamvorm bij fruitbomen: laagstam (struik), halfstam
In welke maanden mag je snoeien: januari, februari, maart, april, juni, juli, augustus, december
Beste oogsttijd: oktober
Geurend: ja
Bloeimaand: mei
Hoogte: 3 - 3,5 meter, 4,5 - 5 meter
Standplaats: zon
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Winterhard: goed winterhard

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Bonne Louise d'avranche is een matig groeiende perenboom waardoor de boom als leivorm gebruikt worden. Eind mei begint de bloei met witte bloesems die roze meeldraden te voorschijn toveren. De Bonne Louise d'avranche is niet zelfbestuivend waardoor het andere rassen perenbomen uit de buurt nodig heeft. De Clapps Favorite, Conference, Doyenne de Comice en de Gieser Wildeman komen hiervoor in aanmerking. De vruchten zijn middelgroot, geelgroen van kleur met een mooie rode blos. Ze zijn plukrijp en eetbaar vanaf september en kunnen bewaard worden tot eind november. Het sappige vruchtvlees met een zoetzure smaak is een waar genot en smelt gewoon in de mond.

De peer is de sappigste van alle pitvruchten. Door het geringe zuurgehalte smaken de vruchten overwegend zoetig. Het vitaminegehalte is lager, het mineraalgehalte hoger dan bij de appel.
 
Wist je dat..  peren ook appels kunnen bestuiven en andersom? Om elkaar te bestuiven moeten ze wel gelijktijdig in bloei staan. Niet alle fruitsoorten zijn goede bestuivers. Sommige soorten bestuiven enkel zichzelf. Ook bepaalde sierbomen zijn zéér goede bestuivers. Daarom worden door professionele fruittelers sierappels, sierkersen en sierperen tussen de fruitbomen gezet. De bloesem van de Bonne Louise d'Avranche peer zijn aantrekkelijk voor honingbijen, hommels en solitaire bijen. Ze zorgen nietsvermoedend voor 60% van de bestuiving.
 
Lekker smullen van uw eigen fruitbomen? Op zoek naar een perenboom halfstam of struik ? Voor meer informatie over een fruitboom zoals de Pyrus communis Bonne Louise d'Avranche bent u steeds welkom in boomkwekerij en serres te Zwevegem. De beschikbaarheid van fruitbomen zoals de perenboom halfstam of struik in onze kwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden en het slagen van de enten op de onderstammen. Fruitbomen worden vooral geplant in de winter maar gezien onze bomen in pot zijn gekweekt kan je ze gans het jaar planten. Informeer u ter plaatse over de bestuivingsvoorwaarden van de Pyrus communis Bonne Louise d'Avranche .

Onze boomkwekerij is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.