fbpx
  • heesterachtigen-struiken-kopen.jpg

bonte Japanse wilg (Salix integra Flamingo)

bonte Japanse wilg (Salix-integra-Flamingo)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: bonte wilg, bonte Japanse wilg
Info wintersluiting: In de maanden December, Januari en Februari zijn wij in wintersluiting. Planten bestellen tijdens onze wintersluiting blijft wel mogelijk. Deze dienen dan op afspraak afgehaald te worden. Grotere bestellingen kunnen de winter worden thuis geleverd. Ergens begin Maart 2024 gaat onze serre terug open voor het publiek.
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijs: Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze winkel.
Beschikbaarheid: Deze online catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel of per mail.
Gebruik: als klein boompje, borderplant, wilde tuin, cottagetuin, natuurlijke tuin, haag
Bloemkleur: geel
Bloeimaand: maart, april
Hoogte opmerking: de hoogte wordt berpaald door de snoeiwijze en frequentie, de aangegeven minimum hoogte wordt bekomen door jaarlijkse snoei, de maximum aangegeven hoogte wordt bekomen door minder of niet te snoeien
Hoogte: 100-120 cm, 120-140 cm, 1,5 - 2 meter, 2,5 - 3 meter
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: Ja, verdraagt extreme omstandigheden zoals zoute felle zeewind, schurende zanddeeltjes, droogte, zout en kleigrond
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Snoeien: jaarlijks trimmen of na meerdere jaren eens diep insnoeien, Net voor de winter of net na de winter
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 1

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Salix integra Flamingo of bonte Japanse wilg bestaat als struik of boompje. Het wilgenboompje met zijn schitterend kleurenpalet begint in de vroege lente bloemen in de vorm van katjes te vormen aan zijn twijgen. Deze groene katjes kleuren al snel rood en gaan dan over naar gevlekte wit-roze bladeren die nog later een prachtige groen en witte kleur krijgen. Salix integra Flamingo mag gedurende de zomer enkele keren bijgesnoeid worden om nieuwe groei te stimuleren. Dit bontbladerig boompje wordt vaak met een bolvormige kroon gesnoeid. Ook in de winter komt Salix integra Flamingo goed tot zijn recht met zijn bladloze dieprode twijgen. Salix integra Flamingo kan ook in pot gehouden worden maar dan zijn ze meer vorstgevoelig. Salix integra Flamingo als struik kan tot wel 3 meter opschieten.

Wilgen zijn zeer lichtbehoeftig. Alle wilgensoorten produceren veel stuifmeel en zijn dus aantrekkelijk voor bijen. Ook tegen vorst is de boom goed bestand. Een zeer droge periode is echter wel belastend voor de boom. Wilgen zijn snelle groeiers. Snoeien of knotten geeft snel groeiende takken met vele bloemen. De bloemen staan in dichte katjes, zonder bloemdek vaak in de oksel van een schutblad.

Ook heesters zijn belangrijk voor de biodiversiteit. Heesters bieden privacy en trekken vele nuttige insecten aan. Sommige soorten trekken interessante bestuivers of prachtige vlinders aan. Ook voor vogels bieden heesters bescherming en veilige broedplaatsen. Kijk vooral bij het planten van de Salix integra Flamingo naar de lichtbehoefte en de oppervlakte dat een volgroeid exemplaar nodig heeft. Zo zal je problemen door onnodig en schadelijk snoeien vermijden.

Op zoek naar sierheesters met mooie bloemen? Wens je zeldzame struiken te kopen? Voor meer informatie over deze heester of kleine boom zoals de Salix integra Flamingo bent u van harte welkom in onze boomkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de bonte Japanse wilg in onze boomkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De Salix integra Flamingo is te koop rechtstreeks vanuit ons planten- tuincentrum zo lang onze voorraad sierheesters strekt.