fbpx
  • heesterachtigen-struiken-kopen.jpg

hemelse bamboe (Nandina domestica Blush Pink)

hemelse-bamboe-(Nandina-domestica-Blush-Pink)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: hemelse bamboe
Bekendmaking: Wij zijn terug open voor particulieren vanaf 1 maart!
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel of per mail.
Gebruik: groepsbeplanting, borderplant, terrasplant, kuipplant, bladsierplant, mooie herfskleur blad, exotische tuin
Bloemkleur: wit, creme
Bloeimaand: juli, augustus
Vruchtkleur: rood
Vruchtmaand: september, oktober
Hoogte: 120-140 cm, 1,5 - 2 meter
Standplaats: half schaduw
Kustplant: Ja, redelijk
Vochtigheid: droog, normaal
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Snoeien: jaarlijks, na de winter net voordat de plant terug begint te groeien, Weinig snoeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard, matig winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 3

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar sierheesters met mooie bloemen? Wens je zeldzame struiken te kopen? Voor meer informatie over deze heester of kleine boom zoals de Nandina domestica Blush Pink bent u van harte welkom in onze boomkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de hemelse bamboe in onze boomkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De Nandina domestica Blush Pink is te koop rechtstreeks vanuit ons planten- tuincentrum zo lang onze voorraad sierheesters strekt.