hortensia (Hydrangea arborescens Lime Rickey)

hortensia (Hydrangea-arborescens-Lime-Rickey)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Tolerantie: natte standplaats
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: sneeuwbal hortensia
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: groepsbeplanting, snijbloem, borderplant, kuipplant, cottagetuin, droogbloem, opvallende bloem, natuurlijke tuin, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht
Bloemkleur: groen
Bloeimaand: juni, juli, augustus, september
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 100-120 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw, zon
Kustplant: Ja, redelijk
Tolerant tegen: natte standplaats
Vochtigheid: normaal, vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Snoeien: jaarlijks, na de winter net voordat de plant terug begint te groeien
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 4
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hydrangea arborescens Lime Rickey is de geelgroene variant van de Annabelle. De stelen van de Hydrangea arborescens Lime Rickey zijn streviger dan die van de Annabelle en ook de bloemen zijn iets kleiner waardoor deze langer rechtop blijven staan. Hydrangea arborescens Lime Rickey groeien tot een hoogte van 1,20m. De bloemen worden ook gedroogd en gebruikt in boeketten. De bloei start in juni en loopt door tot in september. Naarmate de herfst nadert kleuren de bloemblaadjes roze. In tegenstelling tot haar soortgenoot Annabelle geeft Hydrangea arborescens Lime Rickey de voorkeur aan een plaatsje in de schaduw of halfschaduw. Hortensia's verdragen geen droogte. Geef ze dus regelmatig wat te drinken.

Bijen, hommels en vlinder houden niet echt van hortensia omdat ze er weinig voedsel vinden. Totaal nutteloos zijn ze echter niet. Hortensia lokt veel soorten vliegjes die in de bloemen willen overwinteren alwaar ze dan weer voedsel zijn voor vogels.
 
Kijk vooral bij het planten van de Hydrangea arborescens Lime Rickey naar de lichtbehoefte en de oppervlakte dat een volgroeid exemplaar nodig heeft. Zo zal je problemen door onnodig en schadelijk snoeien vermijden.
 
Op zoek naar sierheesters met mooie bloemen? Wens je zeldzame struiken te kopen? Voor meer informatie over deze heester of kleine boom zoals de Hydrangea arborescens Lime Rickey bent u van harte welkom in onze boomkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de hortensia in onze boomkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De Hydrangea arborescens Lime Rickey is te koop rechtstreeks vanuit ons planten- tuincentrum zo lang onze voorraad sierheesters strekt.