fbpx
  • heesterachtigen-struiken-kopen.jpg

hortensia pluimhortensia (Hydrangea paniculata Vanille Fraise)

hortensia pluimhortensia (Hydrangea-paniculata-Vanille-Fraise)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Tolerantie: natte standplaats
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: hortensia, pluimhortensia
Info wintersluiting: In de maanden December, Januari en Februari zijn wij in wintersluiting. Planten bestellen tijdens onze wintersluiting blijft wel mogelijk. Deze dienen dan op afspraak afgehaald te worden. Grotere bestellingen kunnen de winter worden thuis geleverd. Ergens begin Maart 2024 gaat onze serre terug open voor het publiek.
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijs: Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze winkel.
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: groepsbeplanting, snijbloem, borderplant, kuipplant, cottagetuin, droogbloem, opvallende bloem, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, in de schaduwtuin, kleine stadstuin, bostuin
Bloemkleur: roze
Bloeimaand: juli, augustus, september
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte opmerking: de hoogte wordt berpaald door de snoeiwijze en frequentie, de aangegeven minimum hoogte wordt bekomen door jaarlijkse snoei, de maximum aangegeven hoogte wordt bekomen door minder of niet te snoeien
Hoogte: 100-120 cm, 120-140 cm, >140 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: Ja, redelijk
Tolerant tegen: natte standplaats
Vochtigheid: normaal, vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Snoeien: na de winter, na het vorstgevaar inknippen net onder de uitgebloeide bloemen, diepere snoei is mogelijk maar dan wordt de bloei met een jaar uitgesteld
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 1

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hydrangea Paniculata Vanille Fraise is een heerlijke plant die in de zomer wordt overspoeld door ivoorwitte en grote roze tot bijna aardbeikleurige bloemen. De bloemen worden rechtop gehouden op sterke stengels en blijven groeien en verlengen tijdens de bloei die start in juni en doorloopt tot in september. Hydrangea Paniculata Vanille Fraise wordt ongeveer 100cm hoog en verspreidt zich matig. In de herfst kunnen de bloemen van  deze Hydrangea Paniculata Vanille Fraise dieproodrood verkleuren. Het is een onmiskenbare aanwinst voor elke tuin, met name die waar de ruimte beperkt is. Hydrangea Paniculata Vanille Fraise staat het liefst op een plekje in halfschaduw.

Pluimhortensia’s bloeien net zoals Annabelle soorten op éénjarig hout. Je mag ze dus in het najaar of in de vroege lente terugsnoeien tot op 20 à 30 cm.

Bijen, hommels en vlinder houden niet echt van Hydrangea Paniculata Vanille Fraise omdat ze er weinig voedsel vinden. Totaal nutteloos zijn ze echter niet. Pluimhortensia lokt veel soorten vliegjes die in de bloemen willen overwinteren alwaar ze dan weer voedsel zijn voor vogels.

Kijk vooral bij het planten van de Hydrangea Paniculata Hydrangea Vanille Fraise naar de lichtbehoefte en de oppervlakte dat een volgroeid exemplaar nodig heeft. Zo zul je problemen door onnodig en schadelijk snoeien vermijden.

Op zoek naar sierheesters met mooie bloemen? Wens je zeldzame struiken te kopen? Voor meer informatie over deze heester of kleine boom zoals de Hydrangea paniculata Vanille Fraise bent u van harte welkom in onze boomkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de hortensia pluimhortensia in onze boomkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De Hydrangea paniculata Vanille Fraise is te koop rechtstreeks vanuit ons planten- tuincentrum zo lang onze voorraad sierheesters strekt.