hortensia, pluimhortensia (Hydrangea paniculata Bobo)

hortensia, pluimhortensia (Hydrangea-paniculata-Bobo)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Tolerantie: natte standplaats
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: hortensia, dwergpluimhortensia
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: groepsbeplanting, snijbloem, borderplant, kuipplant, cottagetuin, droogbloem, opvallende bloem, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, in de schaduwtuin, kleine stadstuin, bostuin
Bloemkleur: roze, groen
Bloeimaand: juli, augustus, september
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 60-80 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: Ja, redelijk zeewind tolerant
Tolerant tegen: natte standplaats
Vochtigheid: normaal, vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Snoeien: na de winter, na het vorstgevaar inknippen net onder de uitgebloeide bloemen, diepere snoei is mogelijk maar dan wordt de bloei met een jaar uitgesteld
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 3
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hydrangea Paniculata Bobo is een heerlijke plant die in de zomer wordt overspoeld door grote witte bloemen. De bloemen worden rechtop gehouden op sterke stengels en blijven groeien en verlengen tijdens de bloei die start in juni en doorloopt tot in september. Hydrangea Paniculata Bobo wordt ongeveer 100cm hoog en verspreidt zich matig. In de herfst kunnen de bloemen van  deze Hydrangea Paniculata Bobo roze verkleuren. Het is een onmiskenbare aanwinst voor elke tuin, met name die waar de ruimte beperkt is. Hydrangea Paniculata Bobo staat het liefst op een plekje in halfschaduw.

Pluimhortensia’s bloeien net zoals Annabelle soorten op éénjarig hout. Je mag ze dus in het najaar of in de vroege lente terugsnoeien tot op 20 à 30 cm.

Bijen, hommels en vlinder houden niet echt van Hydrangea Paniculata Bobo omdat ze er weinig voedsel vinden. Totaal nutteloos zijn ze echter niet. Hydrangea Paniculata Bobo lokt veel soorten vliegjes die in de bloemen willen overwinteren alwaar ze dan weer voedsel zijn voor vogels.

Kijk vooral bij het planten van de Hydrangea Paniculata Bobo naar de lichtbehoefte en de oppervlakte dat een volgroeid exemplaar nodig heeft. Zo zul je problemen door onnodig en schadelijk snoeien vermijden.

Op zoek naar sierheesters met mooie bloemen? Wens je zeldzame struiken te kopen? Voor meer informatie over deze heester of kleine boom zoals de Hydrangea paniculata Bobo bent u van harte welkom in onze boomkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de hortensia, pluimhortensia in onze boomkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De Hydrangea paniculata Bobo is te koop rechtstreeks vanuit ons planten- tuincentrum zo lang onze voorraad sierheesters strekt.