fbpx
  • herfstbeplanting.jpg

bergthee (Gaultheria procumbens)

bergthee (Gaultheria-procumbens)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Standplaats half schaduw
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: bergthee
Plantenfamilie: Ericaceae - heidefamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: bossen en wouden van Noord-Amerika
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, bodembedekker, terrasplant, kuipplant, rotstuin, wilde tuin, cottagetuin, natuurlijke tuin, najaarsbloembakken, jaarrond in bloembakken en sierpotten, als blikvanger in bloempotten buiten op je terras of balkon
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: juni, juli, augustus
Vrucht: niet eetbare besjes
Vruchtmaand: januari, februari, oktober, november, december
Hoogte: 20-40 cm
Standplaats: half schaduw
Kustplant: ja, zowel in de volle grond als in bloembakken en sierpotten. Ze verdraagt extreme omstandigheden zoals zoute felle zeewind, schurende zanddeeltjes, hoog oplopende temperaturen en droogte.
Onderhoud: niet te veel water geven, bescherm deze plant tegen de felste zon, verder nauwelijks onderhoud nodig
Snoeien: niet snoeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard, onze ijsbloemen verdragen gemakkelijk vorst, maar ze houden niet van een té natte standplaats in de winter. Vorst in combinatie met veel regen is slecht. Onze zomers worden droger en onze winters natter, dus daarom, heb je ijsbloemen in potten staan? Zet ze dan best onder aan afdak in de winter.
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Wens je de mooiste en sterkste winterharde planten voor in uw winterbloembakken aan te kopen? Op zoek naar de bergthee ? Voor meer informatie over planten zoals de Gaultheria procumbens voor in bloembakken bent u steeds welkom in onze serres, plantenwinkel en kwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een plant zoals de bergthee in onze bloemenzaak is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage en kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekjes. Planten voor in herfst- en winterbloembakken zoals de Gaultheria procumbens kan je rechtstreeks kopen in het najaar vanuit ons serres zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over de groep herfstbeplanting. Verschillende soorten die vooral populair zijn in het najaar kan je in het voorjaar al bij ons kopen.

Ons tuincentrum (tuinplantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.