fbpx
  • herfstbeplanting-kopen.jpg

druifheide (Leucothoe Zeblid)

druifheide (Leucothoe-Zeblid)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Standplaats half schaduw
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: druifheide, zomerklokje
Bekendmaking: Wij zijn terug open voor particulieren vanaf 1 maart!
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Plantenfamilie: Ericaceae - heidefamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: berggebieden in Amerika, Azië en Madagaskar
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, borderplant, terrasplant, kuipplant, bladsierplant, wilde tuin, cottagetuin, natuurlijke tuin, in winterbloembakken, mooie herfskleur blad, najaarsbloembakken, als blikvanger in bloempotten buiten op je terras of balkon
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: april, mei
Hoogte: 40-60 cm
Standplaats: half schaduw
Kustplant: ja, zowel in de volle grond als in bloembakken en sierpotten. Ze verdraagt extreme omstandigheden zoals zoute felle zeewind, schurende zanddeeltjes, hoog oplopende temperaturen en droogte.
Onderhoud: niet laten uitdrogen tijdens de bloei maar zorg wel voor een goede afwatering, bescherm deze plant tegen de felste zon
Snoeien: niet snoeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 3

Wens je de mooiste en sterkste winterharde planten voor in uw winterbloembakken aan te kopen? Op zoek naar de druifheide ? Voor meer informatie over planten zoals de Leucothoe Zeblid voor in bloembakken bent u steeds welkom in onze serres, plantenwinkel en kwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een plant zoals de druifheide in onze bloemenzaak is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage en kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekjes. Planten voor in herfst- en winterbloembakken zoals de Leucothoe Zeblid kan je rechtstreeks kopen in het najaar vanuit ons serres zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over de groep herfstbeplanting. Verschillende soorten die vooral populair zijn in het najaar kan je in het voorjaar al bij ons kopen.

Ons tuincentrum (tuinplantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.