fbpx
  • herfstbeplanting.jpg

Japanse kardinaalsmuts (Euonymus fortunei Emerald Gold)

Japanse kardinaalsmuts (Euonymus-fortunei-Emerald-Gold)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Tolerantie: hitte en droogte
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: kardinaalshoed, kardinaalshoed
Plantenfamilie: Celastraceae - Kardinaalsmutsfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Europa, Australië, Azië en Noord-Amerika
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: voor het maken van kleinere smalle haagjes, onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, bodembedekker, borderplant, terrasplant, kuipplant, bladsierplant, wilde tuin, cottagetuin, natuurlijke tuin, in winterbloembakken, in de schaduwtuin, kleine stadstuin, bostuin, als blikvanger in bloempotten buiten op je terras of balkon
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: juli, augustus
Hoogte: 20-40 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw, zon
Kustplant: ja, zowel in de volle grond als in bloembakken en sierpotten. Ze verdraagt extreme omstandigheden zoals zoute felle zeewind, schurende zanddeeltjes, hoog oplopende temperaturen en droogte.
Tolerant tegen: hitte en droogte
Onderhoud: geen bijzondere zorg nodig
Snoeien: indien deze snelgroeiende plant te veel in breedte groeit intomen door regelmatig in te knippen
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 4
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Wens je de mooiste en sterkste winterharde planten voor in uw winterbloembakken aan te kopen? Op zoek naar de Japanse kardinaalsmuts ? Voor meer informatie over planten zoals de Euonymus fortunei Emerald Gold voor in bloembakken bent u steeds welkom in onze serres, plantenwinkel en kwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een plant zoals de Japanse kardinaalsmuts in onze bloemenzaak is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage en kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekjes. Planten voor in herfst- en winterbloembakken zoals de Euonymus fortunei Emerald Gold kan je rechtstreeks kopen in het najaar vanuit ons serres zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over de groep herfstbeplanting. Verschillende soorten die vooral populair zijn in het najaar kan je in het voorjaar al bij ons kopen.

Ons tuincentrum (tuinplantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.