fbpx
  • herfstbeplanting.jpg

purperklokje (Heuchera x hybrida Cinnabar Silver)

purperklokje (Heuchera-x-hybrida-Cinnabar-Silver)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Standplaats schaduw, half schaduw
Standplaats schaduw, half schaduw
Tolerantie: hitte en droogte
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: purperklokje, parapluplantje, pluie de Feu, coral bells, alumroot
Plantenfamilie: Saxifragaceae - steenbreekfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: de Verenigde Staten, in droge canyons van Arizona, rotsachtige kusten van de Channel Islands en Mexico
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, bodembedekker, borderplant, rotstuin, bladsierplant, cottagetuin, natuurlijke tuin, mooie herfskleur blad, jaarrond in bloembakken en sierpotten, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, als terras- en balkondecoratie tijdens de bloei nadien best in de volle grond uitplanten
Bloemkleur: rood
Bloeimaand: mei, juni
Hoogte: 40-60 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw
Kustplant: ja, zowel in de volle grond als in bloembakken en sierpotten. Ze verdraagt extreme omstandigheden zoals zoute felle zeewind, schurende zanddeeltjes, hoog oplopende temperaturen en droogte.
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog, normaal
Onderhoud: niet te veel water geven, als de planten te slordig worden dan mag je deze diep inkorten met de heggenschaar, bescherm deze plant tegen de felste zon
Bijenlokkend: ja
Snoeien: niet snoeien, verwijder dode bladeren na de winter net voordat de plant terug begint te groeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 5
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de purperklokje ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Heuchera x hybrida Cinnabar Silver bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de purperklokje in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Heuchera x hybrida Cinnabar Silver kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.