fbpx
  • herfstbeplanting.jpg

purperklokje (Heucherella x hybrida Sweet Tea)

purperklokje-(Heucherella-x-hybrida-Sweet-Tea)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Standplaats schaduw, half schaduw
Standplaats schaduw, half schaduw
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: purperklokje, parapluplantje, pluie de Feu, coral bells, alumroot
Plantenfamilie: Saxifragaceae - steenbreekfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: kruising tussen Heuchera en Tiarella, Heuchera afkomstig van de Verenigde Staten, in droge canyons van Arizona, rotsachtige kusten van de Channel Islands en Mexico, Tiarella uit de vochtige bossen van Noord-Amerika
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, bodembedekker, borderplant, rotstuin, bladsierplant, cottagetuin, natuurlijke tuin, mooie herfskleur blad, jaarrond in bloembakken en sierpotten, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, als terras- en balkondecoratie tijdens de bloei nadien best in de volle grond uitplanten
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: juni, juli
Hoogte: 60-80 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw
Kustplant: ja, zowel in de volle grond als in bloembakken en sierpotten. Ze verdraagt extreme omstandigheden zoals zoute felle zeewind, schurende zanddeeltjes, hoog oplopende temperaturen en droogte.
Vochtigheid: normaal, vochtig
Onderhoud: niet laten uitdrogen tijdens de bloei maar zorg wel voor een goede afwatering, als de planten te slordig worden dan mag je deze diep inkorten met de heggenschaar, bescherm deze plant tegen de felste zon
Bijenlokkend: ja
Snoeien: niet snoeien, verwijder dode bladeren na de winter net voordat de plant terug begint te groeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 5
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de purperklokje ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Heucherella x hybrida Sweet Tea bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de purperklokje in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Heucherella x hybrida Sweet Tea kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.