fbpx
  • herfstbeplanting.jpg

skimmia (Skimmia japonica Magic Marlot)

skimmia (Skimmia-japonica-Magic-Marlot)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Standplaats schaduw, half schaduw
Standplaats schaduw, half schaduw
Tolerantie: natte standplaats
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: skimmia
Plantenfamilie: Rutaceae - wijnruitfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Azië, uit de vochtige bossen van China en de Himalaya
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, borderplant, terrasplant, kuipplant, bladsierplant, cottagetuin, in winterbloembakken, jaarrond in bloembakken en sierpotten, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, in de schaduwtuin, kleine stadstuin, bostuin, als blikvanger met een maandenlange bloei buiten op je terras of balkon
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: maart, april
Hoogte: 40-60 cm, 60-80 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw
Kustplant: ja, zowel in de volle grond als in bloembakken en sierpotten. Ze verdraagt extreme omstandigheden zoals zoute felle zeewind, schurende zanddeeltjes, hoog oplopende temperaturen en droogte.
Tolerant tegen: natte standplaats
Vochtigheid: vochtig
Onderhoud: niet laten uitdrogen tijdens de bloei maar zorg wel voor een goede afwatering, geen bijzondere zorg nodig
Bijenlokkend: ja
Snoeien: niet snoeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 3
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Wens je de mooiste en sterkste winterharde planten voor in uw winterbloembakken aan te kopen? Op zoek naar de skimmia ? Voor meer informatie over planten zoals de Skimmia japonica Magic Marlot voor in bloembakken bent u steeds welkom in onze serres, plantenwinkel en kwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een plant zoals de skimmia in onze bloemenzaak is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage en kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekjes. Planten voor in herfst- en winterbloembakken zoals de Skimmia japonica Magic Marlot kan je rechtstreeks kopen in het najaar vanuit ons serres zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over de groep herfstbeplanting. Verschillende soorten die vooral populair zijn in het najaar kan je in het voorjaar al bij ons kopen.

Ons tuincentrum (tuinplantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.