fbpx
  • herfstbeplanting.jpg

struikveronica (Hebe speciosa rose)

struikveronica (Hebe-speciosa-rose)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: struikveronica, hebe
Plantenfamilie: Scrophulariaceae - Helmkruidfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: bergachtige gebieden in de Falklandeilanden, Zuid-Amerika, Nieuw-Zeeland en Frans-Polynesië
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: borderplant, terrasplant, kuipplant, als blikvanger in bloempotten buiten op je terras of balkon
Bloemkleur: roze
Bloeimaand: juni, juli, augustus, september, oktober
Hoogte: 40-60 cm
Standplaats: half schaduw
Onderhoud: niet laten uitdrogen tijdens de bloei maar zorg wel voor een goede afwatering
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: jaarlijks direct na de bloei
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard, meestal wordt de plant één seizoen gebruikt als decoratie en verdwijnt nadien op de composthoop als wegwerpplant.
Plantdichtheid per m² in volle grond: 5
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Wens je de mooiste en sterkste winterharde planten voor in uw winterbloembakken aan te kopen? Op zoek naar de struikveronica ? Voor meer informatie over planten zoals de Hebe speciosa rose voor in bloembakken bent u steeds welkom in onze serres, plantenwinkel en kwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een plant zoals de struikveronica in onze bloemenzaak is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage en kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekjes. Planten voor in herfst- en winterbloembakken zoals de Hebe speciosa rose kan je rechtstreeks kopen in het najaar vanuit ons serres zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over de groep herfstbeplanting. Verschillende soorten die vooral populair zijn in het najaar kan je in het voorjaar al bij ons kopen.

Ons tuincentrum (tuinplantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.