fbpx
  • kuipplanten-terrasplanten-ORG.jpg
  • kuipplanten-terrasplanten.jpg

Afrikaanse lelie (Agapanthus Dark Blue)

Afrikaanse-lelie-(Agapanthus-Dark-Blue)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: Afrikaanse lelie, Kaapse lelie, liefdesbloem
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: groepsbeplanting, snijbloem, borderplant, terrasplant, kuipplant, cottagetuin, opvallende bloem, als blikvanger met een maandenlange bloei buiten op je terras of balkon
Bloemkleur: blauw
Bloeimaand: juni, juli, augustus, september
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 60-80 cm, 80-100 cm
Standplaats: zon
Kustplant: Ja, redelijk zeewind tolerant
Vochtigheid: normaal
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: niet snoeien, verwijder dode bladeren na de winter net voordat de plant terug begint te groeien
Groenblijvend: nee
Winterhard: matig winterhard, zoals vele bol- en knolgewassen of planten met vlezige wortelstokken kunnen ze goed tegen wat vorst maar de combinatie koud en nat kan schadelijk zijn. Plant ze daarom steeds op een niet te natte plek zodat ze in de grond kunnen overwinteren.
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Op zoek naar de mooiste terrasplanten? Op zoek naar de Afrikaanse lelie ? Voor meer informatie over kuipplanten, orangerieplanten of terrasplanten zoals de Agapanthus Dark Blue bent u van harte welkom in onze plantenwinkel te Zwevegem. De beschikbaarheid van terrasplanten zoals de Afrikaanse lelie in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de geënte planten, beschikbaarheid enthout, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken. Terrasplanten zoals de Agapanthus Dark Blue zijn te koop rechtstreeks vanuit ons tuincentrum zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep.