fbpx
  • kuipplanten-terrasplanten-tuin.jpg

bellenplant (Fuchsia Pink Blue Small)

bellenplant-(Fuchsia Pink-Blue-Small)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: bellenplant
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel of per mail.
Gebruik: terrasplant, kuipplant, cottagetuin, opvallende bloem, zomerbloembakken, in de schaduwtuin, als blikvanger met een maandenlange bloei buiten op je terras of balkon, als hangplant in een hangpot, of opbinden aan een plantenrek
Bloemkleur: blauw, roze
Geurend: ja
Bloeimaand: mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte opmerking: de hoogte wordt berpaald door de snoeiwijze en frequentie, de aangegeven minimum hoogte wordt bekomen door jaarlijkse snoei, de maximum aangegeven hoogte wordt bekomen door minder of niet te snoeien
Hoogte: 60-80 cm, 80-100 cm
Streklengte: 60-80 cm, 80-100 cm
Standplaats: half schaduw
Vochtigheid: vochtig
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: jaarlijks direct na de bloei
Groenblijvend: nee
Winterhard: nee, tijdens de winter op een koele vorstvrije plaats overwinteren
Vorstgevoelig: ja, pas buiten zetten na de vorstperiode

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Op zoek naar de mooiste terrasplanten? Op zoek naar de bellenplant ? Voor meer informatie over kuipplanten, orangerieplanten of terrasplanten zoals de Fuchsia Pink Blue Small bent u van harte welkom in onze plantenwinkel te Zwevegem. De beschikbaarheid van terrasplanten zoals de bellenplant in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de geënte planten, beschikbaarheid enthout, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken. Terrasplanten zoals de Fuchsia Pink Blue Small zijn te koop rechtstreeks vanuit ons tuincentrum zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep.