fbpx
  • kuipplanten-terrasplanten-ORG.jpg
  • kuipplanten-terrasplanten.jpg

hartlelie (Hosta fortunei Aureomarginata)

 hartlelie (Hosta fortunei Aureomarginata)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Standplaats schaduw, half schaduw
Standplaats schaduw, half schaduw
Tolerantie: natte standplaats
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: hartlelie
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: onderhoudsarme tuin, borderplant, terrasplant, kuipplant, bladsierplant, cottagetuin, jaarrond in bloembakken en sierpotten, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, in de schaduwtuin, kleine stadstuin, als blikvanger in bloempotten buiten op je terras of balkon
Bloemkleur: purper
Geurend: ja
Bloeimaand: juli, augustus, september, oktober
Hoogte: 40-60 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw
Kustplant: Ja, redelijk zeewind tolerant
Tolerant tegen: natte standplaats
Vochtigheid: normaal, vochtig
Vlinderlokkend: ja
Snoeien: niet snoeien, verwijder dode bladeren na de winter net voordat de plant terug begint te groeien
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Op zoek naar de mooiste terrasplanten? Op zoek naar de hartlelie ? Voor meer informatie over kuipplanten, orangerieplanten of terrasplanten zoals de Hosta fortunei Aureomarginata bent u van harte welkom in onze plantenwinkel te Zwevegem. De beschikbaarheid van terrasplanten zoals de hartlelie in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de geënte planten, beschikbaarheid enthout, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken. Terrasplanten zoals de Hosta fortunei Aureomarginata zijn te koop rechtstreeks vanuit ons tuincentrum zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep.