Engelse David Austin roos (Rosa Falstaff)

Engelse-David-Austin-roos-(Rosa-Falstaff)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vogel lokkend: ja
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Vogellokkend: ja
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vogellokkend: ja, zaden, bessen en fruit zijn een nuttige voedselbron in de winter. Snoei niet alle zaden weg en laat wat bessen of fruit hangen voor de vogels. Ze zullen je dankbaar zijn!

Rosa Fallstaff produceert naar oude rozen geurende diepe donkere karmijnrode bloemen die verkleuren naar paars. Hij kan klimmen tot een anderhalve meter hoog. Perfect als snijbloem omdat ze zeer lang meegaan in de vaas.

Rozen en biodiversiteit. In tegenstelling tot enkelvoudige rozensoorten die als een magneet de bijen aantrekt zijn deze grote gevulde rozen zijn niet echt een trekpleister voor onze nuttige insecten. Toch dragen ze bij aan de biodiversiteit. Stel de wintersnoei over zodat allerlei vogels kunnen genieten van de uitgerijpte rozenbottels. Het vruchtvlees van de rozenbottels zijn een lekkernij voor lijsters en merels. Zaadeters zoals distelvinken peuteren lange spitse zaadsnavel de zaden uit de bottels.

De geurige collectie David Austin rozen worden gezien als dé Rolls Royce onder de rozen. Zijn fascinerende rozen staan bekend om hun schoonheid, lange bloeitijd en vele andere kwaliteiten. Elke roos heeft zijn unieke geur, kleur en bloemvorm. Maar wist je dat deze groep rozen tevens bijzonder ziekte en plaag resistent zijn? Veel voorkomende problemen waar gewone rozen mee te kampen krijgen zijn bladluizen en schimmels. Met de ziekte en plaag resistente Rosa Falstaff is dit verleden tijd! Tip: Plant deze roos eens in een ruime pot en plaats hem op een zonnige plaats op je terras of balkon.

Breng eens wat romantiek in je tuin en plant David Austin Rosa Falstaff 'English Rose'. Voor meer informatie over David's Austin rozen bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. De Rosa Falstaff in pot gekweekte roos is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden of slagen van de stekken of enten.