stamroos 120cm (Rosa Frederic Mistral)

stamroos-120cm-(Rosa-Frederic-Mistral)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Rosa Frederic Mistral is een rechtopstaande, bladverliezende stamroos met bijna doornloze stengels en gevederde bladeren verdeeld tussen semi-glanzende, donkergroene blaadjes en clusters van sterk citrusgeurende, komvormige, volledig dubbele, lichtroze bloemen die bloeien vanaf het late voorjaar tot de herfst.

Rozen en biodiversiteit. In tegenstelling tot enkelvoudige rozensoorten die als een magneet de bijen aantrekt zijn deze grote gevulde rozen zijn niet echt een trekpleister voor onze nuttige insecten. Toch dragen ze bij aan de biodiversiteit. Stel de wintersnoei over zodat allerlei vogels kunnen genieten van de uitgerijpte rozenbottels. Het vruchtvlees van de rozenbottels zijn een lekkernij voor lijsters en merels. Zaadeters zoals distelvinken peuteren lange spitse zaadsnavel de zaden uit de bottels.

Op zoek naar de Rosa Frederic Mistral stamroos? Voor meer informatie over Frederic Mistral stamrozen bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. De Rosa Frederic Mistral stamroos in pot gekweekte is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden of slagen van de stekken of enten.