fbpx
  • beste-superfoods-planten.jpg

basilicum rood (Ocimum Purpurascens)

basilicum rood (Ocimum Purpurascens)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: basil, basilicum
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit niet vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Bestellen (ter plekke) woensdag ten laatste = afhalen vanaf vrijdag (in de meeste gevallen)
Prijs: Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze winkel.
Plantenfamilie: Lamiaceae - lipbloemenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: India
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: keukengerechten, superfoods, kruidentuin volle grond, kruidentuin op je terras of balkon (in potten), medicinaal, superkruiden
Beste plantijd: april, mei, juni, juli, augustus
Beste oogsttijd: april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Serre of buitenteelt: serre & buiten
Geurend: ja
Hoogte: 40-60 cm
Standplaats: zon
Vochtigheid: normaal
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Groenblijvend: nee
Winterhard: nee
Vorstgevoelig: ja, beschermd opkweken alvoor buiten te planten
Toepassing in de keuken: vleesgerechten, spaghetti, stoofschotels, gevogelte, vis, wild, soepen, sauzen, rauwkost, gestoofde groenten
Plantdichtheid per m² in volle grond: 8

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Ocimum basilicum kennen we als italiaanse rode basilicum, een aromatisch keukenkruid dat 20 tot 40 cm hoog wordt. Italiaanse rode basilicum is erg vorstgevoelig en kweken we als éénjarige. Ideaal is om deze plant in een pot te laten groeien op een beschutte plaats buiten of op de vensterbank binnen. Vanaf einde mei kan de plant buiten staan of in volle grond geplant worden. Ocimum basilicum houdt van een zonnig, warm en beschut plekje in losse, humusrijke, goed doorlatende maar voldoende vochtige grond. De plant bloeit met witte bloemen van juni tot oktober. Bloemstengels kunnen weggesneden worden zodat de plant wat bossiger uitgroeit en meer blad maakt. De smaak van het blad, dat het hele seizoen te oogsten is, wordt minder lekker na de bloei.

Wens je populaire soorten superfoods te kopen? Op zoek naar plantjes van basilicum rood ? Voor meer informatie over deze 'superfood' plantjes voor in de moestuin zoals Ocimum Purpurascens bent u van harte welkom in onze kruidenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de basilicum rood in onze kruidenkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De Ocimum Purpurascens is te koop rechtstreeks vanuit ons plantencentrum zo lang onze voorraad kruidenplanten strekt. De startdatum van onze bloemen, groente- en kruidenplantenverkoop is ergens vanaf half maart, begin april. De exacte startdatum zal aangeven worden bovenaan de pagina 'SUPERFOODS' in deze online catalogus.

Let op! Met het gebruik van sommige kruiden moet je uitkijken als je zwanger bent, tijdens het zogen, indien u medicijnen neemt of bij kinderen onder de 2 jaar. Alvorens u de Ocimum Purpurascens intens gebruikt dient u contact op te nemen met een voedingsdeskundige of een gekwalificeerde arts voor medisch advies.