Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.
Petroselinum crispum var. tuberosum kennen we in het nederlands als wotelpeterselie. Dit tweejarig, vorstbestendig kruid ziet er bovengronds uit als bladpeterselie, ondergronds maakt hij een verdikte, eetbare penwortel. Wortelpeterselie groeit in zon of halfschaduw, op goed doorlatende, voedselrijke bodem met een voorkeur voor zandige grond. De teelt is dezelfde als die van wortelen, de plant houdt niet van bemesting. De wortel van Petroselinum crispum var. Tuberosum kan vanaf de herfst tot de vroege lente geoogst worden, het blad oogst je met mate het hele seizoen door. Wortelpeterselie is rijk aan vitaminen en mineralen, heeft dezelfde medicinale eigenschappen als peterselie en wordt zowel rauw als gekookt gegeten met een smaak die ergens tussen knolselder en peterselie in zit. Heerlijk in soep of gestoofd samen met andere wortelgroenten.
Wens je populaire soorten superfoods te kopen? Op zoek naar plantjes van wortelpeterselie ? Voor meer informatie over deze 'superfood' plantjes voor in de moestuin zoals rooted parsley bent u van harte welkom in onze kruidenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de wortelpeterselie in onze kruidenkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De rooted parsley is te koop rechtstreeks vanuit ons plantencentrum zo lang onze voorraad kruidenplanten strekt. De startdatum van onze bloemen, groente- en kruidenplantenverkoop is ergens vanaf half maart, begin april. De exacte startdatum zal aangeven worden bovenaan de pagina 'SUPERFOODS' in deze online catalogus.
Let op! Met het gebruik van sommige kruiden moet je uitkijken als je zwanger bent, tijdens het zogen, indien u medicijnen neemt of bij kinderen onder de 2 jaar. Alvorens u de rooted parsley intens gebruikt dient u contact op te nemen met een voedingsdeskundige of een gekwalificeerde arts voor medisch advies.