• beste-superfoods-planten.jpg

wortelpeterselie (rooted parsley)

wortelpeterselie (rooted parsley)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: wortelpeterselie, peterseliewortel
Plantenfamilie: Apiaceae - schermbloemenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Zuid-Europa
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: groententuin, keukengerechten, superfoods, kruidentuin volle grond, medicinaal, superkruiden
Beste plantijd: februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september
Beste oogsttijd: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
Serre of buitenteelt: serre & buiten
Bloemkleur: wit
Hoogte: 20-40 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal
Bijenlokkend: ja
Groenblijvend: nee
Winterhard: matig tot -5°C, dus best wat beschermen met droge bladeren
Toepassing in de keuken: als groente, soep, stamppot en stoofpotjes, rauw in salades en sauzen, puree
Plantdichtheid per m² in volle grond: 5
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Petroselinum crispum var. tuberosum kennen we in het nederlands als wotelpeterselie. Dit tweejarig, vorstbestendig kruid ziet er bovengronds uit als bladpeterselie, ondergronds maakt hij een verdikte, eetbare penwortel. Wortelpeterselie groeit in zon of halfschaduw, op goed doorlatende, voedselrijke bodem met een voorkeur voor zandige grond. De teelt is dezelfde als die van wortelen, de plant houdt niet van bemesting. De wortel van Petroselinum crispum var. Tuberosum kan vanaf de herfst tot de vroege lente geoogst worden, het blad oogst je met mate het hele seizoen door. Wortelpeterselie is rijk aan vitaminen en mineralen, heeft dezelfde medicinale eigenschappen als peterselie en wordt zowel rauw als gekookt gegeten met een smaak die ergens tussen knolselder en peterselie in zit. Heerlijk in soep of gestoofd samen met andere wortelgroenten.

Wens je populaire soorten superfoods te kopen? Op zoek naar plantjes van wortelpeterselie ? Voor meer informatie over deze 'superfood' plantjes voor in de moestuin zoals rooted parsley bent u van harte welkom in onze kruidenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de wortelpeterselie in onze kruidenkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De rooted parsley is te koop rechtstreeks vanuit ons plantencentrum zo lang onze voorraad kruidenplanten strekt. De startdatum van onze bloemen, groente- en kruidenplantenverkoop is ergens vanaf half maart, begin april. De exacte startdatum zal aangeven worden bovenaan de pagina 'SUPERFOODS' in deze online catalogus.

Let op! Met het gebruik van sommige kruiden moet je uitkijken als je zwanger bent, tijdens het zogen, indien u medicijnen neemt of bij kinderen onder de 2 jaar. Alvorens u de rooted parsley intens gebruikt dient u contact op te nemen met een voedingsdeskundige of een gekwalificeerde arts voor medisch advies.