• zomerbloeiers-planten.jpg

ijzerhard (Verbena x peruviana Vectura® White)

ijzerhard (Verbena-x-peruviana-Vectura®-White)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Groeiwijze in bloembakken: hangende groeiwijze
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Streklengte: 20-40 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: droog, normaal
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Winterhard: nee
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Verbena x peruviana Vectura® White is een hangverbena met een kleiner blad dan zijn grotere broer de Verbena Samira®. De streklengte van de Vectura® White is ongeveer 30 cm over de potrand.

Verbena x peruviana Vectura® White is een snelgroeiende hangplant die massa's levendige witte bloemen produceert boven zijn frisgroene fijne bladeren. Ideaal voor hangmanden en potten in de volle zon of halfschaduw.

Uitgebloeide bloemen regelmatig verwijderen om de bloei te verlengen is gewenst. Geef dagelijks water tijdens warme en droge periodes en laat de grond nooit uitdrogen.

Zoekt u naar Verbena x peruviana Vectura® White? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Deze ijzerhard is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.