fbpx
  • heesterachtigen-struiken-kopen.jpg

Chinese kamperfoelie (Lonicera nitida Maigrun)

Chinese kamperfoelie  (Lonicera-nitida-Maigrun)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Vogel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Tolerantie: hitte en droogte
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: Chinese kamperfoelie, buxuskamperfoelie
Bekendmaking: OPGELET!: weldra gaan wij in zomersluiting. Momenteel zijn er veel vaste planten in bloei te koop. Wist je dat eind juli hét moment is om in onze kwekerij b.v. zonnehoed aan te kopen? Diverse courante en zeldzame soorten Echinacea beginnen nu te bloeien! Mis onze laatste openingsdagen niet om nog wat geweldige vaste planten te scoren! Check onze laatste openingsdagen op de pagina openingsuren.
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Plantenfamilie: Caprifoliaceae - Kamperfoeliefamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Zuidwesten van China
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: buxusvervanger, makkelijk te onderhouden blokbeplanting, voor het maken van kleinere smalle haagjes, onkruidverstikkende plant, onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, bodembedekker, borderplant, Buxusvervanger, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, beplanting helling, voor lage haagjes, haag, in de schaduwtuin, kleine stadstuin, bostuin
Bloemkleur: wit
Geurend: ja
Bloeimaand: mei, juni
Vrucht: niet eetbare besjes
Hoogte opmerking: de hoogte wordt berpaald door de snoeiwijze en frequentie, de aangegeven minimum hoogte wordt bekomen door jaarlijkse snoei, de maximum aangegeven hoogte wordt bekomen door minder of niet te snoeien
Hoogte: 40-60 cm, 60-80 cm, 80-100 cm
Streklengte: 40-60 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: Ja, verdraagt extreme omstandigheden zoals zoute felle zeewind, schurende zanddeeltjes, droogte, zout en kleigrond
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog, normaal
Onderhoud: meerdere keren per jaar scheren met een heggenschaar is aanbevolen
Bijenlokkend: ja
Vogellokkend: ja
Snoeien: indien deze snelgroeiende plant te veel in breedte groeit intomen door regelmatig in te knippen, Net voor de winter of net na de winter
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Vogellokkend: ja, zaden, bessen en fruit zijn een nuttige voedselbron in de winter. Snoei niet alle zaden weg en laat wat bessen of fruit hangen voor de vogels. Ze zullen je dankbaar zijn!

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de Chinese kamperfoelie ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Lonicera nitida Maigrun bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de Chinese kamperfoelie in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Lonicera nitida Maigrun kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.