fbpx
  • heesterachtigen-struiken-kopen.jpg

Chinese kornoeltje (Cornus kousa China Girl)

Chinese-kornoeltje-(Cornus-kousa-China-Girl)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Vogel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: Japanse kornoeltje, Chinees kornoelje
Bekendmaking: OPGELET!: weldra gaan wij in zomersluiting. Momenteel zijn er veel vaste planten in bloei te koop. Wist je dat eind juli hét moment is om in onze kwekerij b.v. zonnehoed aan te kopen? Diverse courante en zeldzame soorten Echinacea beginnen nu te bloeien! Mis onze laatste openingsdagen niet om nog wat geweldige vaste planten te scoren! Check onze laatste openingsdagen op de pagina openingsuren.
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel of per mail.
Gebruik: als klein boompje, borderplant, wilde tuin, cottagetuin, opvallende bloem, mooie herfskleur blad
Bloemkleur: wit, creme, groen
Bloeimaand: mei, juni
Vrucht: niet eetbare besjes
Vruchtkleur: roze
Vruchtmaand: augustus, september, oktober
Hoogte opmerking: de hoogte wordt berpaald door de snoeiwijze en frequentie, de aangegeven minimum hoogte wordt bekomen door jaarlijkse snoei, de maximum aangegeven hoogte wordt bekomen door minder of niet te snoeien
Hoogte: 2,5 - 3 meter, 3 - 3,5 meter, 3,5 - 4 meter, 4,5 - 5 meter
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: Ja, redelijk
Bijenlokkend: ja
Vogellokkend: ja
Snoeien: jaarlijks, lichtjes insnoeien na de winter net voordat de plant terug begint te groeien
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 1

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Vogellokkend: ja, zaden, bessen en fruit zijn een nuttige voedselbron in de winter. Snoei niet alle zaden weg en laat wat bessen of fruit hangen voor de vogels. Ze zullen je dankbaar zijn!

Op zoek naar sierheesters met mooie bloemen? Wens je zeldzame struiken te kopen? Voor meer informatie over deze heester of kleine boom zoals de Cornus kousa China Girl bent u van harte welkom in onze boomkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de Chinese kornoeltje in onze boomkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De Cornus kousa China Girl is te koop rechtstreeks vanuit ons planten- tuincentrum zo lang onze voorraad sierheesters strekt.