Chinese kornoeltje (Cornus kousa Satomi)

Chinese-kornoeltje-(Cornus-kousa-Satomi)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Vogel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: Japanse kornoeltje, Chinees kornoelje
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: als klein boompje, borderplant, wilde tuin, cottagetuin, opvallende bloem, mooie herfskleur blad
Bloemkleur: roze, groen
Geurend: ja
Bloeimaand: mei, juni
Vrucht: niet eetbare besjes
Vruchtkleur: rood
Vruchtmaand: augustus, september, oktober
Hoogte: 2,5 - 3 meter, 3 - 3,5 meter, 3,5 - 4 meter
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: Ja, redelijk
Bijenlokkend: ja
Vogellokkend: ja
Snoeien: jaarlijks, lichtjes insnoeien na de winter net voordat de plant terug begint te groeien
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 1
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Vogellokkend: ja, zaden, bessen en fruit zijn een nuttige voedselbron in de winter. Snoei niet alle zaden weg en laat wat bessen of fruit hangen voor de vogels. Ze zullen je dankbaar zijn!

Op zoek naar sierheesters met mooie bloemen? Wens je zeldzame struiken te kopen? Voor meer informatie over deze heester of kleine boom zoals de Cornus kousa Satomi bent u van harte welkom in onze boomkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de Chinese kornoeltje in onze boomkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De Cornus kousa Satomi is te koop rechtstreeks vanuit ons planten- tuincentrum zo lang onze voorraad sierheesters strekt.