fbpx
  • kuipplanten-terrasplanten.jpg
  • kuipplanten-terrasplanten-ORG.jpg

bloemriet (Canna indica Pink)

bloemriet-(Canna-indica-Pink)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Standplaats zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: Indisch bloemriet, bloemriet
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: groepsbeplanting, snijbloem, borderplant, terrasplant, kuipplant, bladsierplant, opvallende bloem, exotische tuin, als blikvanger met een maandenlange bloei buiten op je terras of balkon
Bloemkleur: roze
Bloeimaand: juli, augustus, september, oktober
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 80-100 cm, 100-120 cm
Standplaats: zon
Vochtigheid: droog, normaal
Vlinderlokkend: ja
Groenblijvend: nee
Winterhard: zoals vele bol- en knolgewassen of planten met vlezige wortelstokken kan je ze in de volle grond laten zitten tijdens milde winters. Tijdens milde winters volstaat een laagje bladafval, mulch of stro als extra isolatie. Bij strengere winters haal je ze best uit de grond om deze droog en vorstvrij te overwinteren. Let dus goed om de weersomstandigheden in het najaar om uw bol- en knolgewassen tijdig wat te beschermen of te rooien indien nodig.
Vorstgevoelig: ja, pas buiten zetten na de vorstperiode
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Op zoek naar de mooiste terrasplanten? Op zoek naar de bloemriet ? Voor meer informatie over kuipplanten, orangerieplanten of terrasplanten zoals de Canna indica Pink bent u van harte welkom in onze plantenwinkel te Zwevegem. De beschikbaarheid van terrasplanten zoals de bloemriet in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de geënte planten, beschikbaarheid enthout, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken. Terrasplanten zoals de Canna indica Pink zijn te koop rechtstreeks vanuit ons tuincentrum zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep.