• nieuwe-planten-soorten.jpg

kaapse margriet (Osteospermum ecklonis Erato® Double Orange Center)

kaapse margriet (Osteospermum-ecklonis-Erato®-Double-Orange-Center)
Photo courtesy of: Henk Blondeel
Vlinder lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats zon
Tolerantie: hitte en droogte
NIEUWE VARIËTEIT
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: veldster, spaanse margriet
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Bloemkleur: oranje
Bloeimaand: juni, juli, augustus, september
Hoogte: 40-60 cm
Standplaats: zon
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog
Vlinderlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Winterhard: nee
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Zoekt u naar Osteospermum ecklonis Erato® Double Orange Center? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Deze kaapse margriet is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken?