• beste-superfoods-planten.jpg

aztekenkruid / azteeks zoetkruid (Lippia dulcis)

aztekenkruid / azteeks zoetkruid (Lippia dulcis)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: zoetkruid, honingverbena, Phyla
Plantenfamilie: Verbenaceae - ijzerhardfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Marokko, Mexico
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: keukengerechten, superfoods, kruidentuin volle grond, kruidentuin op je terras of balkon (in potten), medicinaal, superkruiden
Beste plantijd: april, mei, juni, juli, augustus
Beste oogsttijd: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
Serre of buitenteelt: serre & buiten
Geurend: ja
Vruchtkleur: wit
Hoogte: 20-40 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal
Groenblijvend: nee
Winterhard: nee, binnenshuis of in de veranda overwinteren
Vorstgevoelig: ja, beschermd opkweken alvoor buiten te planten
Toepassing in de keuken: caloriearme zoetstof in thee, koffie, salades, desserts en in zoete sausjes
Plantdichtheid per m² in volle grond: 5
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Luppa dulcis noemt in het nederlands aztekenkruid. Deze tropische plant wordt 30 cm hoog en wordt in ons klimaat als éénjarige gekweekt. Je kan aztekenkruid ook in een pot laten groeien om binnen te overwinteren, van half mei tot einde oktober kan de plant naar buiten. Luppa dulcis staat graag zonnig en warm op een voedzame, goed doorlatende bodem die matig vochtig is, de wortels staan niet graag te nat. De plant heeft langwerpig, gezaagd blad met een groene kleur, doorzweemd van paars. Van mei tot oktober bloeit hij met kleine witte bloemen. Blad, bloemknoppen en bloemen zijn eetbaar en vers te gebruiken. Het blad van aztekenkruid heeft een erg zoete smaak en kan als natuurlijke zoetstof met mate gebruikt worden in thee, desserts en drankjes.

Wens je populaire soorten superfoods te kopen? Op zoek naar plantjes van aztekenkruid / azteeks zoetkruid ? Voor meer informatie over deze 'superfood' plantjes voor in de moestuin zoals Lippia dulcis bent u van harte welkom in onze kruidenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de aztekenkruid / azteeks zoetkruid in onze kruidenkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De Lippia dulcis is te koop rechtstreeks vanuit ons plantencentrum zo lang onze voorraad kruidenplanten strekt. De startdatum van onze bloemen, groente- en kruidenplantenverkoop is ergens vanaf half maart, begin april. De exacte startdatum zal aangeven worden bovenaan de pagina 'SUPERFOODS' in deze online catalogus.

Let op! Met het gebruik van sommige kruiden moet je uitkijken als je zwanger bent, tijdens het zogen, indien u medicijnen neemt of bij kinderen onder de 2 jaar. Alvorens u de Lippia dulcis intens gebruikt dient u contact op te nemen met een voedingsdeskundige of een gekwalificeerde arts voor medisch advies.