• beste-superfoods-planten.jpg

dragon (Artemisia dracunculus)

dragon (Artemisia-dracunculus)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: franse dragon, drakenkruid
Plantenfamilie: Compositae - composietenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Zuid-Europa
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: keukengerechten, superfoods, kruidentuin volle grond, kruidentuin op je terras of balkon (in potten), medicinaal, superkruiden
Beste plantijd: maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Beste oogsttijd: april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Bloemkleur: geel, groen
Hoogte: 60-80 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: droog, normaal
Bijenlokkend: ja
Winterhard: matig tot -5°C, dus best wat beschermen met droge bladeren
Toepassing in de keuken: fijn gehakt in bearnaise- of tartaarsauzen, salades, dressings, puree , omelet, gevogelte, vlees, vis of schaaldieren
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Artemisia dracunculus kennen we in het nederlands als franse dragon. Dit aromatische keukenkruid wordt 80 cm hoog. Franse dragon is een meerjarige, matig winterharde plant die beschermd moet worden tegen vrieskou. Daartoe kan je de wortels afdekken met een flinke laag bladeren of stro. De plant heeft rechtopgaande stengels en smal, glanzend, donkergroen blad. De kleine geelgroene bloempjes zijn van weinig betekenis. Artemisia dracunculus is goed droogtetolerant, staat graag in zon of halfschaduw, op een niet te voedselrijke, goed doorlatende bodem. De plant verdraagt geen natte winterbodem. Doorheen het hele groeiseizoen is het licht bittere, naar anijs smakende blad te plukken voor vers gebruik. Jonge blaadjes zijn het lekkerste, regelmatig oogsten is daarom een goed idee.

Wens je populaire soorten superfoods te kopen? Op zoek naar plantjes van dragon ? Voor meer informatie over deze 'superfood' plantjes voor in de moestuin zoals Artemisia dracunculus bent u van harte welkom in onze kruidenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de dragon in onze kruidenkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De Artemisia dracunculus is te koop rechtstreeks vanuit ons plantencentrum zo lang onze voorraad kruidenplanten strekt. De startdatum van onze bloemen, groente- en kruidenplantenverkoop is ergens vanaf half maart, begin april. De exacte startdatum zal aangeven worden bovenaan de pagina 'SUPERFOODS' in deze online catalogus.

Let op! Met het gebruik van sommige kruiden moet je uitkijken als je zwanger bent, tijdens het zogen, indien u medicijnen neemt of bij kinderen onder de 2 jaar. Alvorens u de Artemisia dracunculus intens gebruikt dient u contact op te nemen met een voedingsdeskundige of een gekwalificeerde arts voor medisch advies.