• beste-superfoods-planten.jpg

eetbare bloemenmix

eetbare bloemenmix
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: eetbare bloemenmix, eetbare bloemen
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: wilde tuin, cottagetuin, natuurlijke tuin, groententuin, keukengerechten, superfoods, kruidentuin volle grond, medicinaal, superkruiden
Beste plantijd: april, mei, juni, juli, augustus
Beste oogsttijd: april, mei, juni, juli, augustus, september
Serre of buitenteelt: buiten
Bloemkleur: mix
Hoogte: 40-60 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard, nee
Vorstgevoelig: ja, beschermd opkweken alvoor buiten te planten
Toepassing in de keuken: als kleurijke toets in allerlei gerechten
Plantdichtheid per m² in volle grond: 6
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Wens je populaire soorten superfoods te kopen? Op zoek naar plantjes van eetbare bloemenmix? Voor meer informatie over deze 'superfood' plantjes voor in de moestuin zoals bent u van harte welkom in onze kruidenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de eetbare bloemenmix in onze kruidenkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De is te koop rechtstreeks vanuit ons plantencentrum zo lang onze voorraad kruidenplanten strekt. De startdatum van onze bloemen, groente- en kruidenplantenverkoop is ergens vanaf half maart, begin april. De exacte startdatum zal aangeven worden bovenaan de pagina 'SUPERFOODS' in deze online catalogus.

Let op! Met het gebruik van sommige kruiden moet je uitkijken als je zwanger bent, tijdens het zogen, indien u medicijnen neemt of bij kinderen onder de 2 jaar. Alvorens u de intens gebruikt dient u contact op te nemen met een voedingsdeskundige of een gekwalificeerde arts voor medisch advies.