• beste-superfoods-planten.jpg

marokkaanse munt (Mentha spicata Maroccan)

marokkaanse munt (Mentha-spicata-Maroccan)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: Marokkaanse munt
Plantenfamilie: Lamiaceae - lipbloemenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Midden- en Zuid-Europa
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: bodembedekker, borderplant, wilde tuin, cottagetuin, natuurlijke tuin, keukengerechten, superfoods, kruidentuin volle grond, kruidentuin op je terras of balkon (in potten), medicinaal, superkruiden
Beste plantijd: maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november
Beste oogsttijd: maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november
Bloemkleur: purper, wit
Geurend: ja
Hoogte: 40-60 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: jaarlijks, na de winter net voordat de plant terug begint te groeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Toepassing in de keuken: verfrissende mojito's, warme drankjes, fruitsla
Plantdichtheid per m² in volle grond: 4
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Mentha spicata Maroccan in het nederlands marokkaanse munt is een sterk aromatische, meerjarige plant die 40 cm hoog wordt. Marokkaanse munt groeit het liefst in een humusrijke, goed doorlatende, vochtige grond en verkiest een plek in halfschaduw of zon. De plant heeft frisgroen, langwerpig ovaal en licht getand blad. Van juli tot september bloeit Mentha spicata Maroccan met witte of lila bloempjes. De plant neemt via ondergrondse wortelstokken gemakkelijk veel ruimte in, als je dat wil vermijden kan je de plant in een pot zonder bodem in de grond planten. Van marokkaanse munt zijn bloem, blad en stengel eetbaar, er wordt de lekkerste muntthee van gezet. Best te oogsten voor de bloei, omdat hij nadien smaak verliest. Marokkaanse munt kan goed gedroogd worden. Deze plant trekt bijen aan.

Wens je populaire soorten superfoods te kopen? Op zoek naar plantjes van marokkaanse munt ? Voor meer informatie over deze 'superfood' plantjes voor in de moestuin zoals Mentha spicata Maroccan bent u van harte welkom in onze kruidenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de marokkaanse munt in onze kruidenkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De Mentha spicata Maroccan is te koop rechtstreeks vanuit ons plantencentrum zo lang onze voorraad kruidenplanten strekt. De startdatum van onze bloemen, groente- en kruidenplantenverkoop is ergens vanaf half maart, begin april. De exacte startdatum zal aangeven worden bovenaan de pagina 'SUPERFOODS' in deze online catalogus.

Let op! Met het gebruik van sommige kruiden moet je uitkijken als je zwanger bent, tijdens het zogen, indien u medicijnen neemt of bij kinderen onder de 2 jaar. Alvorens u de Mentha spicata Maroccan intens gebruikt dient u contact op te nemen met een voedingsdeskundige of een gekwalificeerde arts voor medisch advies.