• beste-superfoods-planten.jpg

schorseneren / keukenmeidenverdriet / huisvrouwenleed (Scorzonera hispanica)

schorseneren / keukenmeidenverdriet / huisvrouwenleed (Scorzonera hispanica)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Standplaats zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: schorseneren
Plantenfamilie: Compositae - composietenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Middellandse Zeegebied
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: groententuin, keukengerechten, superfoods, kruidentuin volle grond, medicinaal, superkruiden
Beste plantijd: april, mei
Beste oogsttijd: januari, februari, maart, oktober, november, december
Serre of buitenteelt: buiten
Bloemkleur: geel
Hoogte: 20-40 cm
Standplaats: zon
Vochtigheid: normaal
Winterhard: goed winterhard
Toepassing in de keuken: gekookt, geschild, geraspt, gefrituurd
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Wens je populaire soorten superfoods te kopen? Op zoek naar plantjes van schorseneren / keukenmeidenverdriet / huisvrouwenleed ? Voor meer informatie over deze 'superfood' plantjes voor in de moestuin zoals Scorzonera hispanica bent u van harte welkom in onze kruidenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de schorseneren / keukenmeidenverdriet / huisvrouwenleed in onze kruidenkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De Scorzonera hispanica is te koop rechtstreeks vanuit ons plantencentrum zo lang onze voorraad kruidenplanten strekt. De startdatum van onze bloemen, groente- en kruidenplantenverkoop is ergens vanaf half maart, begin april. De exacte startdatum zal aangeven worden bovenaan de pagina 'SUPERFOODS' in deze online catalogus.

Let op! Met het gebruik van sommige kruiden moet je uitkijken als je zwanger bent, tijdens het zogen, indien u medicijnen neemt of bij kinderen onder de 2 jaar. Alvorens u de Scorzonera hispanica intens gebruikt dient u contact op te nemen met een voedingsdeskundige of een gekwalificeerde arts voor medisch advies.