• beste-superfoods-planten.jpg

compacte oregano (Origanum vulgare Compactum)

compacte oregano (Origanum-vulgare-Compactum)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: compacte oregano
Plantenfamilie: Lamiaceae - lipbloemenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Middellandse zeegebied
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: bodembedekker, borderplant, wilde tuin, cottagetuin, natuurlijke tuin, keukengerechten, superfoods, kruidentuin volle grond, kruidentuin op je terras of balkon (in potten), medicinaal, superkruiden
Beste plantijd: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
Beste oogsttijd: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
Bloemkleur: roze
Hoogte: 10-20 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Toepassing in de keuken: pizza-kruid, pasta-gerechten, rijstschotels, tomatensaus, bij gebraden groenten, paddenstoelengerechten, aardappelgerechten, palinggerechten.
Plantdichtheid per m² in volle grond: 8
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Oreganum vulgare Compactum in het nederlands compacte oregano is een aromatische, doorlevende plant met een hoogte van 20 cm. De plant heeft een wat bossige, gedrongen en kruipende groeiwijze en kan als bodembedekker ingezet worden. Compacte oregano houdt van een niet te voedselrijke, eerder droge, kalkrijke, stenige grond op een plek in zon of halfschaduw. Deze variant maakt veel, donkergroen blad dat kleiner en smaller is dan dat van de wilde marjolijn. In zachte winters behoudt de plant gedeeltelijk zijn blad. Oreganum vulgare compactum kent van juli tot augustus een rijke bloei met donkerroze bloemen. Deze plant wordt gebruikt in de keuken en heeft medicinale eigenschappen. Oreganum vulgare Compactum is een mooie plant die perfect in siertuin of rotstuin kan en bovendien erg geliefd is door bijen en vlinders.

Wens je populaire soorten superfoods te kopen? Op zoek naar plantjes van compacte oregano ? Voor meer informatie over deze 'superfood' plantjes voor in de moestuin zoals Origanum vulgare Compactum bent u van harte welkom in onze kruidenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de compacte oregano in onze kruidenkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De Origanum vulgare Compactum is te koop rechtstreeks vanuit ons plantencentrum zo lang onze voorraad kruidenplanten strekt. De startdatum van onze bloemen, groente- en kruidenplantenverkoop is ergens vanaf half maart, begin april. De exacte startdatum zal aangeven worden bovenaan de pagina 'SUPERFOODS' in deze online catalogus.

Let op! Met het gebruik van sommige kruiden moet je uitkijken als je zwanger bent, tijdens het zogen, indien u medicijnen neemt of bij kinderen onder de 2 jaar. Alvorens u de Origanum vulgare Compactum intens gebruikt dient u contact op te nemen met een voedingsdeskundige of een gekwalificeerde arts voor medisch advies.